مقادير تحضير أم علي بالجلاش
- 0.5 كيلو جلاش
- معلقتين سمن بلدى متسيحين
- معلقتين قشطة
- كوبايتين لبن
- مكسرات وجوز هند
- سكر للتحلية
طريقة تحضير أم علي بالجلاش
- هنجيب الجلاش وهنقطعة قطع صغيرة وهنحطة فى صنية وعليه معلقتين السمن البلدى ونقلبهم كويس وندخله الفرن يتحمص.
- ع النار هنحط اللبن يسخن وعليه معلقتين سكر.
- انا كان عندى فول سودانى قشرته وطحنته وعليه شوية سكر وجوز هند.
- بعد مالجلاش يتحمص ويتحمر فى الفرن هنجيب طاجن وهنحط طبقة من الجلاش.
- وبعدين هننزل عليها بالمكسرات ونرجع نحط الطبقة التانية من الجلاش.
- هننزل عليها باللبن واذا باقى لسه مكسرات نحط فوق الوش ونحط معلقتين قشطة وندخلها الفرن وبالف هنا.