منتدى جنتنا
(نسخة قابلة للطباعة من الموضوع)
https://forum.janatna.com/t12742
أنقر هنا لمشاهدة الموضوع بهيئته الأصلية

طريقة تحضير أم علي بالجلاش
Moha 31-05-2021 04:59 صباحا

Ali%2B%2560s%2Bmother
أم علي بالجلاش تعد من اشهي الحلويات التي تتداول في الوطن العربي،  يمكنك تحضير أم علي بالجلاش بكل سهولة في البيت، ويوجد العديد من الوصفات الاخري مثل طريقة تحضير صوابع زينب بالصور والخطواط ونقدم طريقة عمل أم علي بالجلاش في هذا المقال بكل وضوح.

مقادير تحضير أم علي بالجلاش

  • 0.5 كيلو جلاش
  • معلقتين سمن بلدى متسيحين
  • معلقتين قشطة
  • كوبايتين لبن
  • مكسرات وجوز هند
  • سكر للتحلية

طريقة تحضير أم علي بالجلاش

  1. هنجيب الجلاش وهنقطعة قطع صغيرة وهنحطة فى صنية وعليه معلقتين السمن البلدى ونقلبهم كويس وندخله الفرن يتحمص.
  2. ع النار هنحط اللبن يسخن وعليه معلقتين سكر.
  3. انا كان عندى فول سودانى قشرته وطحنته وعليه شوية سكر وجوز هند.
  4. بعد مالجلاش يتحمص ويتحمر فى الفرن هنجيب طاجن وهنحط طبقة من الجلاش.
  5. وبعدين هننزل عليها بالمكسرات ونرجع نحط الطبقة التانية من الجلاش.
  6. هننزل عليها باللبن واذا باقى لسه مكسرات نحط فوق الوش ونحط معلقتين قشطة وندخلها الفرن وبالف هنا.



منتدى جنتنا

Powered by PBBoard ©Version 3.0.3