مقادير تحضير كحك باليانسون وحبة البركة
- 2 و نصف كوب دقيق.
- باكو بيكنج بودرة.
- معلقة كبيرة سمسم.
- معلقة كبيرة يانسون.
- معلقة كبيرة حبة البركة.
- 0.5 كوب زيت.
- 0.5 كوب سكر.
- 2 بيضة.
- 0.5 معلقة فانيليا.
- 0.25 معلقة ملح.
طريقة تحضير كحك باليانسون وحبة البركة
- في بولة أضع البيض و السكر و الفانيليا و اضربهم بالمضرب كهربائي أو يدوي اضرب كويس قوى ثم أضع الزيت و اضرب كويس حتى يصير الخليط كريمي.
- أضع اليانسون و السمسم و حبة البركة واضرب مرة واحدة علشان اخلطهم كويس في هذه المرحلة ينتهى دور المضرب.
- انخل الدقيق في بولة تانية و أضع عليه الملح و البيكنج بودرة و إقلبهم كويس.
- أجيب الخليط السابق و أضع الدقيق شوية بشوية و اخلط باليد و اجمع العجين كويس حتى تنتهى كمية الدقيق و الم العجينة كويس باليد العجينة تكون طرية و بتلزق شوية في اليد ثم اغطيها و أتركها ترتاح لمدة ربع ساعة.
- أشغل الفرن على 180 و أتركه يسخن ثم أجيب صينية مدهونة و أشكل العجينة حلقات مدورة.
- تدخل الفرن السابق التسخين حتى تتحمر من تحت و نولع الشواية عليها لمدة 5 دقائق حتى نحمر الوجه.
- عندما نخرجها من الفرن نتركها تهدى شويه ثم نضعها في طبق التقديم.
- بالف هنا.