مقادير تحضير البسبوسة في البيت
- 0.5 كيلو سميد
- كوب لبن
- كوب وربع سكر
- كوب إلا ربع سمنه
- كوب جوزهند
- 4 م ك عسل نحل أو جلكوز
- 2 م ك لبن بودرة محمص
- 0.25 م ص بيكنج بودر
- الشربات
- 2 كوب سكر
- 2 كوب ميه
- فانليا
- م ك سمنة بلدى
طريقة تحضير البسبوسة
- نخلط السميد مع البيكنج بودر واللبن البودرة
- فى حلة صغيرة نضع اللبن والسكر والعسل والسمنه وجوزالهند ندفيهم ع النار لحد السكر ميدوب
- نضع الخليط السائل على السميد ونبس باليد
- نفرد لخليط فى صنية مقاس 30 مدهونة سمنة ونزين الوش ببندق مجروش أو كريز
- تدخل فرن 180 نص ساعة
- الشربات غلوة واحده ع النار
- البسبوسة سخنة ونسقيها الشربات كلة سخن وتترك لتتشرب وتبرد