مقادير تحضير سينية جلاش باللحمة المفرومة
- لفه جلاش.
- 0.25 كيلو لحمه مفرومه.
- مكعبات بصله كبيره.
- مكعبات فلفل رومي.
- ملح وفلفل اسود وقرفه وجنزبيل.
- السبع بهارات.
- سمنه او زيت.
- كوب لبن.
- بيضه.
طريقة تحضير صينية جلاش باللحمة المفرومة
- نعصج اللحم المفروم وذلك بوضع البصل مع السمنه او الزيت ع النار لحد ما تصفر ثم الفلفل الرومي ونقلب.
- نضع اللحمه ونقلبها لحد ما لونها يتغير.
- نضع الملح والتوابل ونقلب ونسيبها عشر دقايق ونرفعها من علي النار.
- ندهن الصينيه بالسمنه السايحه او الزيت.
- نضع نصف كميه الجلاش وندهن كل ورقه بالسمنه وبعد نصف الكميه نضع اللحمه ونضع باقي كميه الجلاش بنفس الطريقه
- نقطع الجلاش ونضع البيضه مع اللبن ورشه فلفل اسود ونغلطهم ونضعهم علي الجلاش وندخله الفرن علي درجه حراره وسط لحد ما الحروف تحمر ونشغل الشوايه لحد ما تاخد اللون الدهبي.
- بالهنا والشفا.