مقادير تحضير شاورما الفراخ للدايت
- 0.5 كيلو صدور فراخ بانيه
- علبه زبادي لايت
- بصل
- فلفل اخضر رومي
- معلقه ثوم مفرور
- كاتشب
- عصير ليمون
- زيت
- بهارات
- ملح
- فلفل
لخبز الدايت:
- تبلى شرائح الدجاج بالملح والفلفل الأسود والبهارات والزبادى وعصير الليمون والكاتشاب وإتركيها في الخليط لمدة ساعتين أو ضعيها في الثلاجة لمدة ليلة كاملة.
- شوحى شرائح الدجاج مع البصل والثوم المفرومين في ملعقة صغيره الزيت على النار.
- قطعى البصل والفلفل الرومى والطماطم شرائح وأضيفيها قرب النضج.
- ضعى الشاورما في الخبز ولفيه وقلبيها على طاسة أو على الجريله بها قليل من الزيت لتاخد اللون.
العيش
- يعجن كله مع بعضه كويس سبيه يخمر وبعدين تقسمي العجينه وتفردي بالنشابه السمك اللي عاوزاه في طاسه.
- تيفال على النار بمسحه زيت تسخن تحط العيش لما يتحرك معاكي اقلبيه على الناحيه التانيه.