منتدى جنتنا
(نسخة قابلة للطباعة من الموضوع)
https://forum.janatna.com/t12710
أنقر هنا لمشاهدة الموضوع بهيئته الأصلية

طريقة تحضير صدور دجاج بالكريمة البصل
Moha 31-05-2021 04:59 صباحا

%25D8%25B5%25D8%25AF%25D9%2588%25D8%25B1%2B%25D8%25AF%25D8%25AC%25D8%25A7%25D8%25AC%2B%25D8%25A8%25D9%2583%25D8%25B1%25D9%258A%25D9%2585%25D8%25A9%2B%25D8%25A7%25D9%2584%25D8%25A8%25D8%25B5%25D9%2584
نقدم لكم اليوم طبق الدجاج بالكريمة البصل والفطر لوجبة دافئة ومنعشة ومشبعة.

المكونات تكفي شخصين

  • 2 صدور دجاج
  • 2 بصل جوليان
  • 250 مللي مياه
  • 250 مللي لبن بارد
  • معلقة كبيرة نشا
  • سمن او زيت
  • 1/4 كوب بقدونس او شبت متقطع صغير
  • 2 ورق لورا
  • 1 معلقة كبيرة سكر
  • جوزة الطيب
  • ملح و فلفل

طريقة التحضير  45 دقيقة

  1. بنتبل الفراخ بملح و فلفل و جورة الطيب و في طاسة سخنة بننزل بالسمنة او الزيت او اي مادة دهنية و ننزل بالفراخ تاخد لون دهبي جميل زي اللي في الصورة كده.photo%2B%25281%2529photo%2B%25282%2529
  2. بعد كده بنشيل الفراخ و في نفس الطاسة بنحط حتة زبدة كمان و بننزل بالبصل و السكر و ورق اللورا و ملح و فلفل لحد ما البصل ياخد لون كراميل كده.photo%2B%25283%2529
  3. بنحط البقدونس او شبت و نززل بالمرقة او بالمياه على حسب الرغبة و نسبها تغلي.photo%2B%25284%2529
  4. في اللبن البارد ندوب النشا و ننزل بيه على الكلام الجميل ده و نسبها تغلي و بعدين ننزل بالفراخ تاني و نسبها على نار هادية تستوي و هي متغطية.photo%2B%25285%2529
  5. ممكن تتقدم مع ارز و سلطة او سوتيه.
  6. بالهنا و الشفا






منتدى جنتنا

Powered by PBBoard ©Version 3.0.3