منتدى جنتنا
(نسخة قابلة للطباعة من الموضوع)
https://forum.janatna.com/t12706
أنقر هنا لمشاهدة الموضوع بهيئته الأصلية

طريقة تحضير مكرونة بالبشاميل باللحمة المفرومة
Moha 31-05-2021 04:59 صباحا
%25D9%2585%25D9%2583%25D8%25B1%25D9%2588%25D9%2586%25D8%25A9-%25D8%25A8%25D8%25A7%25D9%2584%25D8%25A8%25D8%25B4%25D8%25A7%25D9%2585%25D9%258A%25D9%2584
تعد مكرونة بالبشاميل من الأطباق الرئيسية الشهية، والمحببة للجميع، ويمكن تحضيرها بعدة طرق، ونقدم لك طريقة تحضير مكرونة بالبشاميل بالحمة المفرومة بكل سهلة وبطريقة مبتكرة لإعداد مكرونة بالبشاميل.

طريقة تحضير مكرونة بالبشاميل بالحمة المفرومة

المكونات

  • 0.5 كيلو مكرونة فرن
  • 0.25 كيلو لحمة مفرومة
  • 0.25 كيلو بصل
  • 6 معلاق كبار دقيق و زيهم سمن
  • ملح وفلفل وبهارات لحمة ورشة جوزة الطيب
  • 0.5 كيلو لبن ونفس المقدار شوربة
  • سمن وزيت وبيضة

طريقة التحضير

  1. نسلق المكرونة بس مش سوي كامل ثم تصفي وتترك
  2. في حلة نضع السمن ثم الدقيق ونقلب شوية ثم نضع اللبن بارد والشوربة ونستمر بالتقليب حتي نحصل على قوام زي الكيك 
  3. نضيف ملح وفلفل وبهارات ورشة جوزة الطيب وممكن اضافة جبن كريمي او نستو
  4. نضع السمن وشوية زيت
  5. ثم نضع البصل حتي يصفر لونه
  6. ثم نضع اللحمة ونتبلها كويس ملح وفلفل وبهارات لحمة ورشة جوزة الطيب ورشة سكر
  7. في صينية نضع شوية زيت ورشة بقسماط
  8. ثم نضع شوية بشاميل ومكرونة ثم اللحمة المعصجة
  9. ثم المكرونة ثم البشاميل نغطي بيها المكرونة كويس ونضرب بيضة بشوية لبن ورشة فلفل ونضعها علي الوجه ثم تدخل فرن سخن اوي
  10. بالف هنا
%25D9%2585%25D9%2583%25D8%25B1%25D9%2588%25D9%2586%25D8%25A9-%25D8%25A8%25D8%25A7%25D9%2584%25D8%25A8%25D8%25B4%25D8%25A7%25D9%2585%25D9%258A%25D9%25841
منتدى جنتنا

Powered by PBBoard ©Version 3.0.3