صينية جلاش باللحمة المفرومة تعد من اشهي الاكلات التي تتداول في الوطن العربي، يمكنك تحضير صينية جلاش باللحمة المفرومة بكل سهولة في البيت، ويوجد العديد من الوصفات الاخري مثل طريقة عمل الكشري ونقدم طريقة عمل صينية جلاش باللحمة المفرومة في هذا المقال بكل وضوح.
مقادير تحضير سينية جلاش باللحمة المفرومة
- لفه جلاش.
- 0.25 كيلو لحمه مفرومه.
- مكعبات بصله كبيره.
- مكعبات فلفل رومي.
- ملح وفلفل اسود وقرفه وجنزبيل.
- السبع بهارات.
- سمنه او زيت.
- كوب لبن.
- بيضه.
طريقة تحضير صينية جلاش باللحمة المفرومة
- نعصج اللحم المفروم وذلك بوضع البصل مع السمنه او الزيت ع النار لحد ما تصفر ثم الفلفل الرومي ونقلب.
- نضع اللحمه ونقلبها لحد ما لونها يتغير.
- نضع الملح والتوابل ونقلب ونسيبها عشر دقايق ونرفعها من علي النار.
- ندهن الصينيه بالسمنه السايحه او الزيت.
- نضع نصف كميه الجلاش وندهن كل ورقه بالسمنه وبعد نصف الكميه نضع اللحمه ونضع باقي كميه الجلاش بنفس الطريقه
- نقطع الجلاش ونضع البيضه مع اللبن ورشه فلفل اسود ونغلطهم ونضعهم علي الجلاش وندخله الفرن علي درجه حراره وسط لحد ما الحروف تحمر ونشغل الشوايه لحد ما تاخد اللون الدهبي.
- بالهنا والشفا.